” Mama waarom zit dat meisje in een rolstoel?’ Jonge kinderen stellen vaak dit soort vragen. Maar, hoe leg je dat dan uit aan je kind? Marie-José Schelvis liep hier zelf ook tegenaan. Zij is moeder van een tweeling van 4 jaar. Een van de twee dochters heeft een handicap. Om haar dochter zonder handicap uit te leggen wat een handicap is, heeft zij het prentenboek geschreven. Daarmee wil zij duidelijk maken dat kinderen die er anders uitzien niet eng of raar zijn. Ook andere ouders van gehandicapte kinderen blijken zo’n boek handig te vinden.Dit is het vervolg op het succesvolle boekje: Mijn zusje is ‘Gehendiekept.’

Meer weten? kijk op www.bentelin.nl

————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Gezond zijn is Fijn is een educatief boekje van Stichting ieder kind een eigen boek. Het laat kinderen op een speelse manier leren over de belangen van een gezond lichaam.

Het is een persoonlijk boekje uw kind kan dus de hoofdrol spelen in dit boek! Meer weten? kijk op www.geefeenkinderboek.nl

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Brand in Chocolade Stad.

Het spannende, persoonlijke kinderboek ‘Brand In Chocoladestad’ wekt de leesinteresse bij kinderen op omdat het persoonlijk is. Bovendien heeft dit bijzondere kinderboek ook een educatieve waarde omdat het over brandveiligheid gaat.
Van het boekje Brand in chocolade stad zijn meer dan 500 exemplaren weggegeven door heel Nederland op verschillende basisscholen. Meer informatie? www.geefeenkinderboek.nl

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Schoon en Groen, Samen Doen!

Schoon en Groen Samen Doen motiveert kinderen om te gaan lezen omdat het persoonlijk is. Bovendien heeft dit bijzondere persoonlijke kinderboek ook een belangrijke educatieve waarde omdat het over het milieu en een schonere leefomgeving gaat. Van dit boekje zijn er al meer dan 500 exemplaren weggegeven op verschillende basisscholen in heel Nederland.
Meer informatie? www.geefeenkinderboek.nl

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————


De gestolen beker
Dit spannende, persoonlijke kinderboek gaat over een avontuur in een pretpark, De politie zit een gemene boef achterna die het prijzengeld en een beker heeft gestolen van een kind bij een tekenwedstrijd. Tijdens de achtervolging in het pretpark samen met de politie komt het kind te weten wat verstandige, veilige keuzes je dient te maken in het verkeer en in de samenleving. Wederom speelt uw kind de hoofdrol. Meer informatie? www.geefeenkinderboek.nl

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-


Ara en de brandmeester.
Een persoonlijk boek over de brandweer. Samen met zijn trouwe mascotte Ara de papegaai verteld Bas de brandweerman een paar kinderen in de klas over brandveiligheid.
Meer informatie? www.esed.nl

———————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Woorden spreken
De methodische aanpak  Woorden spreken van ervaringsdeskundige Trudy van Schaik (logopediste) is een origineel en effectief middel voor het juiste gebruik van voornaamwoorden.
De aansprekende en humoristische illustraties, maken het geheel tot een vernieuwende uitgave, Gemaakt voor basis- en speciaal onderwijs.
Meer informatie? www.educatheek.nl

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Motoriek circuit
Dit pakket bevat voor elke groep in het basisonderwijs opdrachten om hun motorische ontwikkelingen verder t ontwikkelen.
Meer informatie? www.schoolsupport.nl

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

De avonturen van zwarte Piet
Een boekje vol diverse avonturen die zwarte Piet maar kan beleven, zo raakt de sleutel kwijt van de pakjes kamer en is de muziek Piet zijn stem kwijt. Een leuk voorleesboekje.
Meer informatie? www.yori.nl